Jan 15, 2010

Social media optimization - Sosyal medya optimizasyonu

Social media optimization is one of the easiest media planning procedures; you have to take either of these routes:
1- If you are big enough, build your own social media, and additionally apply the second route:
2- If you are middle sized, hire a few social media staff. Call one of them "The corporate blogger" and the others "corporate social media networkers". Write down your own "how to act in the social media - corporate rules manual" and let those personnel wander around.
3. If you are a start up or a one-man-firm do all the work by yourself and allocate at least 1 or 2 hours to the trendy social networks.
And at the end of the day don't forget to call yourself "social media guru"..

Aslında bu sosyal medya optimizasyonu çok da "guru seviyesi bilgi"gerektiren bir vaka değil. Yapmanız gereken şu üçünden biri:
1. Eğer halka açılacak kadar büyük bir firma olmuşsanız, kıyın paraya kendi sosyal networkunuzu kurun, hedef kitlenize uygun bişey olsun. Ek olarak da aşağıdaki ikinic maddeyi uygulayın.
2. Eğer orta boy bir şirket iseniz, bir kaç sosyal medya elemanı işe alın. birine kurumsal blogger diye isim verin, diğerlerini de kurumsal sosyal medya elemanları deyin. Bir "kurumsal sosyal medyada nasıl davranılır" rehberi hazırlayın. Sonra da bırakın başlasınlar gezinmeye
3. Eğer tek başınıza iş yapmaya çalışıyorsanız veya start-up'ımsı iseniz kendi işinizi kendiniz görün. Günde 1-2 saati popüler sosyal ağlarda geçirin.
Bunların sonunda da kendinize sosyal medya gurusu demeyi unutmayın..

No comments:

Post a Comment