May 15, 2008

Londra'dan sonra Oxford'da da araç park ücreti mobil olarak ödenmeye başladı


Londra'dan sonra Oxford'daki 10 park bölgesinde de RingGo ile Cobalt Telephone Technologies'in başlattığı uygulamayla bir telefon ederek ödeme yapılabilecek.
Uygulama aslında temelde caller identification, voice recognition ve telefonla alışveriş kurgularının birleşmesinden oluşuyor.
Araç sahipleri sisteme dahil olmak için öncelikle telefon numaralarını ve banka kartlarını sisteme kaydettiriyor. Arabalarını parkettiklerinde bir numarayı arıyor. Bu numaradaki ses tanıma sistemine arabalarını parkettikleri yerin kodunu okuyor. Ve ödeme bilgisini onaylıyor.
Sistemin bir diğer iyi tarafı ise eğer arabanız daha uzun süre parkettiğiniz yerde kalacaksa arabanızın olduğu yere tekrar gidip para ödemenize veya atmanıza gerek yok. Bir telefonla süreyi uzatabiliyorsunuz. Üstelik zamanın geçip geçmediğini takip etmeniz de gerekmiyor, süre sona ermek üzereyken size bir SMS ile uyarı geliyor.
Basit ve efektif güzel bir kurgu olmuş. Teknolojik anlamda da basit, Türkiye'de bugün uygulamak istesek yapabilecek tonla şirket var...

No comments:

Post a Comment